Tacopaj med guacamole!
Supergod paj som serveras med lite plock, för en riktigt tacoskänsla!
Du behöver:
Pajdegen:
2,5 dl vetemjöl
1 ägg
100 g smör
1 tsk bakpulver
Fyllningen:
400 g köttfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2-3 dl passerade tomater
en klick smör
1 påste tacokryddmix (40g)
salt
svartpeppar
1 röd paprika
3 dl riven ost (gärna texmexost)
6 körsbärstomater
Tillbehör:
Nachochips salta
Tacosås
Guacamole (2 avokados, 1 burk cremé fraiché, 1 påste guacamolemix, lite citronsaft)
Körsbärstomater
Gör så här:
- Börja med pajdegen, eftersom den ska vila i kylen i minst 30 min. Tärna ner smöret i en matberedare och tillsätt mjöl, bakpulver och ägg. Mixa tills degen är en fast klump, ställ sedan in degen i kylen.
- Förvärm ugnen till 200 grader.
- Hacka löken och halva paprikan, samt pressa vitlöken. Hetta upp en stekpanna med en klick smör och fräs löken, paprikan och vitlöken på låg värme.
- Höj temperaturen och lägg i köttfärsen. Stek tills den är grynig och genomstekt.
- Häll på de passerade tomaterna och blanda ner kryddmixen. Låt puttra på svag värme (gärna under lock) tills vätskan kokat in. Smaka av med salt och peppar. Ta stekpannan åt sidan och låt färsen svalna. Rör sedan ner hälften av osten i färsen.
- Tryck ut pajdegen i formen och förgrädda pajskalet i 5-10 min.
- Ta ut pajskalet ur ugnen och fyll det med färsen. Strö över resten av osten och garnera med halva körsbärstomater och skivad paprika.
- Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 40 min.
- Medan pajen gräddas kan du göra guacamolen. Dela avokadosarna, ta ur dem ur skalen och ta ur kärnorna. Lägg ner dem i en matberedare eller mixer tillsammans med en burk cremé fraiché, lite citronsaft (gör så att guacamolen inte blir brun) och guacamolekryddmixen. Mixa tills du har en någorlunda slät kräm. Har du ingen mixer eller matberedare går det bra att mosa avokadosarna med en gaffel och blanda ingredienserna för hand.
- Ta ut pajen och låt den vila ca 10 min innan serveringen så att den sätter sig.
- Servera med guacamolen, tacosås, nachos och körsbärstomater.
Kommentarer
Trackback