Indiskt på 20 min!

Den här indiskinspirerade rätten är lika snabb, som den är enkel och GOD! 

 
Du behöver (för 2 portioner):
 
2 st naanbröd (finns att köpa färdiga) 
2 st kycklingfiléer 
2-3 msk tikka masala pasta 
2-3 dl yoghurt (matyoghurt/turkisk/grekisk) 
1 röd chili 
ca 1/2 gurka
1 citron
salt
svartpeppar (färskmalen)
koriander  
olivolja 
 


Gör så här: 

  1. Förvärm ugnen för naanbröden enligt anvisning på förpackningen. 
  2. Kärna ur och finhacka chilin. 
  3. Dela gurkan på längden och kärna ur den, hacka den grovt. 
  4. Lägg det mesta av gurkan i en skål, dela citronen och pressa ner saften från ena halvan i skålen. 
  5. Rör ner yoghurten och hälften av chilin. 
  6. Smaka av med salt, peppar och koriander. Håll kyld fram till servering. 
  7. Tärna kycklingfiléerna. 
  8. Hetta upp en stekpanna med olivolja och lägg ner kycklingen.
  9. Fräs den lätt tills den fått fin färg, rör sedan ner tikka masala-pastan. Rör om ordentligt så att kycklingen marineras helt av pastan. Fräs på medelhög värme ett par minuter tills kycklingen är genomstekt. 
  10. Värm naanbröden i ugnen ett par minuter. 
  11. Lägg upp naanbröden på två tallrikar, lägg på rikligt med gurkyoghurt och kyckling. Strö över sparad gurka, chili och koriander, samt pressa över en skvätt citron. 
  12. Klart! Ät och njut! 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0