Indiskt på 20 min!
Den här indiskinspirerade rätten är lika snabb, som den är enkel och GOD!
Du behöver (för 2 portioner):
2 st naanbröd (finns att köpa färdiga)
2 st kycklingfiléer
2-3 msk tikka masala pasta
2-3 dl yoghurt (matyoghurt/turkisk/grekisk)
1 röd chili
ca 1/2 gurka
1 citron
salt
svartpeppar (färskmalen)
koriander
olivolja
Gör så här:
- Förvärm ugnen för naanbröden enligt anvisning på förpackningen.
- Kärna ur och finhacka chilin.
- Dela gurkan på längden och kärna ur den, hacka den grovt.
- Lägg det mesta av gurkan i en skål, dela citronen och pressa ner saften från ena halvan i skålen.
- Rör ner yoghurten och hälften av chilin.
- Smaka av med salt, peppar och koriander. Håll kyld fram till servering.
- Tärna kycklingfiléerna.
- Hetta upp en stekpanna med olivolja och lägg ner kycklingen.
- Fräs den lätt tills den fått fin färg, rör sedan ner tikka masala-pastan. Rör om ordentligt så att kycklingen marineras helt av pastan. Fräs på medelhög värme ett par minuter tills kycklingen är genomstekt.
- Värm naanbröden i ugnen ett par minuter.
- Lägg upp naanbröden på två tallrikar, lägg på rikligt med gurkyoghurt och kyckling. Strö över sparad gurka, chili och koriander, samt pressa över en skvätt citron.
- Klart! Ät och njut!
Kommentarer
Trackback