Här har du ditt kylskåp!
Detta är en rätt som helt enkelt blev ihopkomponerad i brist på annat. Det var helt enkelt detta som fanns i kylen! Men en lyckad komponering, som blivit en återkommande vardagsrätt.
Du behöver (för 3-4 portioner):
300g kassler
5 dl pasta (gärna någon lite roligare som t.ex. farfalle eller gemelli)
4 dl mjölk (gärna 3% fett)
2 dl riven ost (vilken som helst går bra, utom riven mozzarella, då blir såsen grynig)
2 msk mjöl
1-2 msk smör
en bit parmesan
1/3 zuccini
4 champinjoner
1 röd/gul paprika
1/2 purjolök
ett par nävar ruccola
salt
svartpeppar (färskmalen)
vitpeppar
paprikapulver
Gör så här:
- Börja med att koka upp vatten till pastan.
- Medan vattnet kokar upp, skär kasslern i strimlor, ca 2 cm långa. Hacka löken, champinjonerna, paprikan och zuccinin små bitar.
- Lägg i pastan.
- Hetta upp en stekpanna och lägg i en klick smör. Lägg i champinjonerna, zuccinin och paprikan först, de tar längst tid att steka. Fräs på hög värme ett par minuter så att svampen tar ordentlig färg. Sänk sedan värmen och tillsätt löken och kasslern. Låt fräsa tills löken är glansig och mjuk och kasslern tagit lite färg. Dra sedan av stekpannan och låt stå till servering.
- Tag fram en kastrull och smält ner en rejäl klick smör. Ta av kastrullen från plattan och vispa ner mjölet.
- Vispa ner mjölken i kastrullen och ställ tillbaka på plattan, koka upp under omrörning.
- När såsen kokat upp, dra ner värmen och låt puttra ett par minuter tills såsen tjocknat. Dra av kastrullen, tillsätt riven ost, samt lite riven parmesan och smaka av med salt, svart- och vitpeppar och paprikapulver.
- Häll av pastan.
- Lägg upp pastan i djupa tallrikar. Lägg på grönsakerna och kasslern, och häll över lite ostsås. Toppa med ruccola, hyvlad parmesan, flingsalt och nymalen svartpeppar.
- Servera!
Kommentarer
Trackback