Dragonkyckling med senapstouch!

Det här är en av mina absoluta favoriträtter med kyckling! Enkel att göra, men ack så god! Rätten serveras med ris. 
 

 
Du behöver (ca 4 portioner): 
 
4 st kycklingbröstfiléer 
5 dl vispgrädde 
1-2 tsk dijonsenap 
soya (mörk) 
salt
svartpeppar
vitpeppar
dragon 
en klick smör 
 

 
Gör så här: 

  1. Värm ugnen till 225 grader. 
  2. Hetta upp en stekpanna och lägg i en klick smör. 
  3. Lägg i kycklingfiléerna och fräs dem ett par minuter på hög värme så att de får en gyllenbrun och fin färg. De ska inte genomstekas, bara få en yta. 
  4. Häll upp grädden i en skål. Vispa ner 1-2 tsk dijonsenap, beroende på hur mycket senapssmak du vill ha.  Häll i en skvätt soya. Såsen ska bli ljusbrun, då är det lagom mängd. Krydda med rikligt med vit- och svartpeppar och dragon. Salta lätt. Tänk på att inte salta för mycket, då soyan är salt i sig. 
  5. Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form med hög kanter och sätt in dem i ugnen. Låt dem ugnsbakas i ca 10-15 min. Ta sedan ut dem, häll över såsen och sätt in formen i ugnen igen. 
  6. Låt såsen koka upp ordentligt med kycklingen i ugnen. Ta sedan ut och smaka av såsen. Krydda med mer dragon, peppar och salt vid behov. 
  7. Ta ut kycklingen när den stått inne i ca 40 min allt som allt, och skär ett litet snitt för att kontrollera om den är klar. 
  8. När kycklingen är vit och fin i köttet, samt såsen reducerat ihop lite och tjocknat är det klart för servering. 
  9. Servera med ris, en fräsch grönsallad och ett glas rött! Smaklig spis! 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0