Dragonkyckling med senapstouch!
Det här är en av mina absoluta favoriträtter med kyckling! Enkel att göra, men ack så god! Rätten serveras med ris.
Du behöver (ca 4 portioner):
4 st kycklingbröstfiléer
5 dl vispgrädde
1-2 tsk dijonsenap
soya (mörk)
salt
svartpeppar
vitpeppar
dragon
en klick smör
Gör så här:
- Värm ugnen till 225 grader.
- Hetta upp en stekpanna och lägg i en klick smör.
- Lägg i kycklingfiléerna och fräs dem ett par minuter på hög värme så att de får en gyllenbrun och fin färg. De ska inte genomstekas, bara få en yta.
- Häll upp grädden i en skål. Vispa ner 1-2 tsk dijonsenap, beroende på hur mycket senapssmak du vill ha. Häll i en skvätt soya. Såsen ska bli ljusbrun, då är det lagom mängd. Krydda med rikligt med vit- och svartpeppar och dragon. Salta lätt. Tänk på att inte salta för mycket, då soyan är salt i sig.
- Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form med hög kanter och sätt in dem i ugnen. Låt dem ugnsbakas i ca 10-15 min. Ta sedan ut dem, häll över såsen och sätt in formen i ugnen igen.
- Låt såsen koka upp ordentligt med kycklingen i ugnen. Ta sedan ut och smaka av såsen. Krydda med mer dragon, peppar och salt vid behov.
- Ta ut kycklingen när den stått inne i ca 40 min allt som allt, och skär ett litet snitt för att kontrollera om den är klar.
- När kycklingen är vit och fin i köttet, samt såsen reducerat ihop lite och tjocknat är det klart för servering.
- Servera med ris, en fräsch grönsallad och ett glas rött! Smaklig spis!
Kommentarer
Trackback