Pasta Carbonara med salami!

En ny pastafavorit a'la Plura, som är barnsligt enkel att göra, men ack så god!
Vill du göra den lite nyttigare? Gör som jag - använd fullkornspagetti och byt ut grädden mot soyagrädde. Lite lättare men precis lika gott!

Du behöver:
500 g spagetti
200 g salami (i bit eller skivor)
4 ägg
1/2 dl grädde
150 g riven parmesan
Nymalen svartpeppar
Salt
Hackad persilja
Oliv-/rapsolja

Gör så här:
1. Koka upp saltat vatten och lägg i pastan.
2. Vispa upp äggen med grädden och tillsätt parmesan och rejält med nymalen svartpeppar.
3. Skär salamin i smala stavar/strimlor, ca 4-5 mm.
4. Häll av pastan.
5. Hetta upp lite olja i en stekpanna och lägg i salamin. Fräs den lite snabbt.
6. Vänd ner pastan, lite i taget och tillsätt persiljan.
7. Ta av stekpannan från plattan och rör ner äggsmeten. Klart! 

Servera med rikligt med riven parmesan, nymalen svartpeppar, lite mer hackad persilja och ett stort glas kall mjölk (för - enligt mig - bästa smakupplevelse!)



/KullaGulla

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0