Spagetti Bolognese - en ständigt återkommande favorit!
Köttfärsås är enligt mig helt fenomenal vardagsmat! Det går snabbt, är enkelt, GOTT och kan varieras i det oändliga! I den här varianten har jag utgått från en "äkta" bolognese, som jag modifierat lite efter eget tycke.
Du behöver (till ca 4 portioner):
500g färs från valfritt djur :)
1 burk krossade tomater
2-3 msk tomatpuré (jag föredrar delikatesskryddad)
1 morot
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
2-3 dl vatten
Salt
Svartpeppar (malen)
Vitpeppar (malen)
Oregano
Basilika
Smör till stekning
Gör så här:
1. Skala och hacka löken och finhacka vitlöken. Skala och tärna moroten fint.
2. Hetta upp en stekpanna (med höga kanter) och smält ner en klick smör.
3. Lägg i den gula löken och låt fräsa någon minut innan du lägger i vitlöken. Låt fräsa tills löken är mjuk och glansig.
4. Lägg i färsen, lite i taget och fräs till den fått fin färg. Krydda med salt och svart- och vitpeppar.
5. Lägg i morotsbitarna.
6. Tillsätt de krossade tomaterna och rör ner tomatpurén.
7. Tillsätt vattnet och låt koka upp.
8. Krydda med rikligt med basilika och oregano, samt salt, svart- och vitpeppar.
9. Låt puttra på svag värme (gärna under lock) tills morötterna nått önskad konsistens och såsen kokat ihop ordentligt. Den ska inte vara för rinnig. I det fall att den upplevs för lös kan du reda av med lite maizena.
Servera med spagetti eller tagliatelle, samt lite riven parmesan.