Biff rydberg!
De som säger att PyttiPanna och Biff Rydberg är samma sak vet inte vad de pratar om!
Det här är riktig gourmetmat, hur enkelt det än må vara att laga!
Du behöver (till ca 2 portioner):
7-8 medelstora potatisar
300 g biff (själv använde jag rostbiff)
1-2 gula lökar
1 knippe färsk persilja
2 äggulor
Smör till stekning
Salt
Svart- & Vitpeppar
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 100 grader.
2. Tärna potatisen och köttet, samt hacka löken.
3. Smält lite smör i en stekpanna och lägg i potatisen. Eftersom potatisen ska råstekas ska den stekas ganska länge, så stek på låg värme så att den inte är klar utvändigt innan den är mjuk. Rör om regelbundet under stekningen.
4. Smält lite smör i en ny panna och fräs på köttet tills det fått fin färg. Lägg då över köttet i en ugnsfast form och ställ det i ugnen. Lägg även in tallrikarna i ugnen så de blir varma.
5. Smält ner lite mer smör i "köttpannan" och fräs på löken tills den är mjuk och gyllene.
6. När potatisen är nästan klar, vrid upp temperaturen på plattan och lägg ner köttet och löken med potatisen. Låt det fräsa några minuter tillsammans tills potatisen är gyllenbrun. Smaka av med salt, svart- och vitpeppar och klipp ner färsk persilja.
7. Servera med en äggula per portion, på de varma tallrikarna.
Ät och njut!