Krämig kycklingpasta
Supergod och enkel pastarätt som passar lika bra till fredagsmyset som till vardagsmaten.
Du behöver:
300g färsk fettuccine (naturell/spenat/tomat)
2 stora kycklingbröst
1/2 purjolök
3-4 färska champinjoner
3 msk margarin/smör
2 msk mjöl
3,5 dl matlagningsgrädde
2 dl riven ost (välj ost efter hur mycket ostsmak du vill ha på såsen, mildare ost - mildare sås)
ruccola
flingsalt
svartpeppar (gärna nymalen)
vitpeppar
lökpulver
paprikapulver
Gör så här:
1. Skär upp kycklingfiléerna i små tärningar, ca 1,5-2 cm.
2. Hetta upp en stekpanna (gärna med lock) och smält lite smör till stekningen.
3. Lägg ner kycklingtärningarna och fräs dem på medelhög värme. Krydda med lite flingsalt, svart- och vitpeppar, samt paprikapulver och låt dem fräsa ett par minuter under lock. Medan kycklingen fräser, skiva champinjonerna relativt tunnt, samt purjolöken grovt.
4. Tag ur kycklingen och lägg den åt sidan.
5. Smält lite mer smör i pannan och lägg ner svampen. Salta och peppra och låt den fräsa på hög värme tills den får lite färg.
6. Lägg i purjolöken och kycklingen och låt dem fräsa tillsammans med svampen under lock på låg värme i ytterligare ett par minuter.
7. Koka upp vatten och lite salt i en kastrull och lägg i pastan. Låt den koka ca 3-4 min. Medan pastan kokar och kycklingblandningen fräser, gör du ostsåsen.
8. Smält 3 msk smör i en kastrull och vispa ner 2 msk mjöl i det smälta smöret.
9. Dra av kastrullen från plattan och vispa ner grädden.
10. Koka upp under omrörning.
11. Tillsätt osten, salt, svart- och vitpeppar, lökpulver och paprikapulver, smaka av.
12. Häll över ostsåsen över kycklingblandningen och rör ihop, smaka av.
Lägg upp pastan och såsen och toppa med lite färsk ruccola och lite riven parmesan. Smaklig spis!