Kina möter Sverige i denna ljuvliga wok på vildsvin och bambu!
Invigde den nya wokpannan i dag, med att göra en helt fantastisk wok på vildsvin, skjutet av svärfar.
Du behöver:
ca 400 g strimlat vildsvinskött (går precis lika bra med biff/fläskkött)
ca 400 g bambuskott (strimlade)
1 purjolök
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk färsk ingefära
4 msk rapsolja
1 msk fisksås
1 msk oystersås
1 msk soya
1 msk pressad citron
5 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 msk Sambal Oelek
Maizena
Marinad:
1 dl soya
1 dl vatten
2 tsk Sambal Oelek
Gör så här:
1. Blanda soya, vatten och sambal till marinaden. Rör ned i det strimlade köttet och låt dra minst 30 min.
2. Häll av bambuskotten. Skölj purjolöken och skär den i ganska stora bitar (ca 1-1,5 cm), och lägg den tillsammans med bambuskotten.
3. Skär den gula löken i klyftor.
4. Riv vitlöken och ingefäran fint på ett rivjärn, slå över oljan och låt dra ett par minuter.
5. Hetta upp en wokpanna och slå i oljan, med vitlöken och ingefäran. Låt fräsa ett par minuter.
6. Häll av överflödig marinad och tillsätt köttet i pannan. Låt fräsa tills allt kött fått en yta.
7. Tillsätt gul lök, purjo och bambun, låt fräsa ytterligare, tills grönsakerna blivit mjuka.
8. Blanda ihop fisksås, oystersås, vatten, soya och citronsaft och rör ner i pannan. Tillsätt buljongtärningen.
9. Red av såsen och låt sjuda tills köttet och grönsakerna fått önskad konsistens, samt såsen tjocknat lite.
10. Smaka av med sambal.
Servera med Jasminris, soya och sambal.
Smakig spis!
/KullaGulla
Du behöver:
ca 400 g strimlat vildsvinskött (går precis lika bra med biff/fläskkött)
ca 400 g bambuskott (strimlade)
1 purjolök
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk färsk ingefära
4 msk rapsolja
1 msk fisksås
1 msk oystersås
1 msk soya
1 msk pressad citron
5 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 msk Sambal Oelek
Maizena
Marinad:
1 dl soya
1 dl vatten
2 tsk Sambal Oelek
Gör så här:
1. Blanda soya, vatten och sambal till marinaden. Rör ned i det strimlade köttet och låt dra minst 30 min.
2. Häll av bambuskotten. Skölj purjolöken och skär den i ganska stora bitar (ca 1-1,5 cm), och lägg den tillsammans med bambuskotten.
3. Skär den gula löken i klyftor.
4. Riv vitlöken och ingefäran fint på ett rivjärn, slå över oljan och låt dra ett par minuter.
5. Hetta upp en wokpanna och slå i oljan, med vitlöken och ingefäran. Låt fräsa ett par minuter.
6. Häll av överflödig marinad och tillsätt köttet i pannan. Låt fräsa tills allt kött fått en yta.
7. Tillsätt gul lök, purjo och bambun, låt fräsa ytterligare, tills grönsakerna blivit mjuka.
8. Blanda ihop fisksås, oystersås, vatten, soya och citronsaft och rör ner i pannan. Tillsätt buljongtärningen.
9. Red av såsen och låt sjuda tills köttet och grönsakerna fått önskad konsistens, samt såsen tjocknat lite.
10. Smaka av med sambal.
Servera med Jasminris, soya och sambal.
Smakig spis!
/KullaGulla
Kommentarer
Postat av: Karin
Heja Emelie vad du kan, kram =)
Trackback