Syndig Schwarzwaldtårta

Förra veckan var det min kära sambos födelsedag och då önskades det Schwarzwaldtårta!
Utgick från Per Morbergs recept, med några små modifieringar. Denna sats ger ca 10 portioner.

Du behöver:

Till bottnarna:
3 dl hasselnötter
4 dl florsocker
3 äggvitor

Till fyllning & garnering:
300g mörk blockchoklad
7 dl vispgrädde
3 tsk vaniljsocker
kakao

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Mal nötterna i en mixer eller matberedare och blanda i florsockret. 
3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum (du ska kunna vända dem uppochner) och vänd försiktigt ner nötblandningen i skummet, så att det blir en smet. 
4. Rita upp 3 rundlar på bakplåtspapper, ca 18-20 cm i diameter och bred ut nötsmeten i rundlarna.
5. Grädda i mitten av ugnen ca 15-17 min. 
6. Lossa bottnarna från bakplåtspappret direkt och låt dem svalna. 

7. Smält blockchokladen i vattenbad. 
8. Häll ut hälften på ett bakplåtspapper och bred ut det tunt. 
9. Låt chokladen nästan stelna och skär ut fyrkantiga bitar, innan den stelnat helt. 

10. Vispa grädden med vaniljsockret. Grädden får inte vara för lös, då blir det svårt att spritsa den. 
11. Blanda ungefär hälften av grädden med resten av den smälta chokladen.     

12. Lägg upp en av de svalnade bottnarna på ett tårtfat.
13. Bred ut det mesta av chokladgrädden och lägga på botten nr 2.
14. Bred ut ett lager av den vanliga grädden och lägg på botten nr 3.
15. Spritsa "vanlig" grädde kring kanterna på tårtan med en medelstor sprits.
16. Spritsa små "gräddtoppar" på tårtans ovansida. KullaGullas tips: Varva vanlig grädde med chokladgrädde när du garnerar ovansidan på tårtan, som en personlig touch.
17. Tryck försiktigt fast chokladbitarna med ett litet mellanrum, runt kanterna på tårtan, samt stick ner bitar på tårtans ovansida. Pudra över lite kakao.

Klart! Ät och njuuuuuuuuuut!



/KullaGulla


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0